SAIL Amsterdam 2010, zeilen op het ijsselmeer, zeilen op een lemsteraak, bedrijfsuitje, relatiebeheer, teambuildingzeilen op het ijsselmeer, bedrijfsuitje, relatiebeheer, teambuilding
Compleet verzorgde dagtochten op luxe platbodemjacht.
Zet ook eens een zeiltje bij met uw  relaties of managementteam  en vaar wel bij een frisse wind.
 
 
direct contact

home

over ons

arrangementen

catering

prijslijst

beschikbaarheid

boekingsformulier en algemene voorwaarden

uitrusting

vaargebied

plattegrond

contact en info

foto galerie

stichting de Oppepper

IJsselmeerbegrafenis

links en sponsors

meer zeilen

FLATBOTTOMSAILING FROM VOLENDAM    PLATTBODENSEGELN AUS VOLENDAM
        ARRANGEMENTEN

 

            Behoudens de “kale” zeiltocht bieden wij diverse arrangementen. Op deze pagina proberen wij u een indruk te geven van wat er zoal mogelijk is. Op onze prijslijst vindt u de tarieven voor diverse arrangementen en catering. Op de separate pagina’s met arrangementen voor individuelen en particulieren staan de tarieven voor de betreffende arrangementen. Deze arrangementen kunnen eventueel worden aangevuld met aanvullende arrangementen en catering als vermeld op onze prijslijst.

Basisarrangement:

            De Vries Business Charters biedt haar klanten een compleet basis arrangement. Hiermee nemen wij een hoop zorgen uit handen van onze klanten, want als klant is voor een vaste prijs dan ook gelijk alles voor een dagtocht geregeld.

            Niet alleen haven-, brug-, sluis- en loodsgelden, toeristenbelasting in aangedane havens en brandstofkosten zijn inbegrepen in de prijs, zelfs de catering gedurende de dagtocht wordt volledig voor u verzorgd, zonder extra kosten. Een volledige dagvulling van ’s morgens tot aan de avond dus voor één all-in prijs.

            U stapt om ca. 09:00 uur aan boord en na een kopje koffie of thee met een versnapering en een briefing van de schipper, misschien nog wel een woordje van de gastheer of –vrouw, zal om ca. 09:30 uur worden uitgevaren.

            De keuze is aan de klant of er vervolgens actief of passief gezeild wordt. Normaal wordt er in overleg met de klant een korte tussenstop gemaakt in een haven langs het Markermeer, om even het verschil in de benen te voelen tussen land en water. Of u nu gebruik maakt van onze diensten omwille van relatiebeheer, teambuilding of de viering van een mijlpaal, alles past binnen ons basis arrangement. Wel willen wij graag van te voren van u weten wat de gelegenheid is.

            De gehele dag is er koffie of thee naar wens verkrijgbaar. ’s Middags een glaasje fris of een drankje en diverse hapjes tussendoor. De lunch met belegde broodjes, een glas melk of karnemelk en fruit behoort bij ons vanzelfsprekend ook tot het basis arrangement.

            Tussen 16:00 en 17:00 uur zal de dagtocht beëindigd worden na het binnenlopen van de haven van vertrek.       

 

Arrangement op maat:

            Indien u dat wenst, kunnen wij daar ook voor u en uw gezelschap een diner in een restaurant reserveren. Ook bijvoorbeeld vervoer van uw kantoor naar de haven en vice versa kunnen wij op verzoek verzorgen.

            Wij begrijpen heel goed dat er ook klanten zijn met speciale wensen. U wilt bijvoorbeeld een productpresentatie houden in Bataviastad. Misschien wilt u wel het Muiderslot bezoeken of alleen maar een uniek vervoersmiddel van A naar B. Met 2 groepen elk een halve dagtocht met een gezamenlijke lunch aan wal wellicht? Is uw groep groter dan 12 personen? Laat het ons weten en we komen er samen wel uit. Omdat wij niet gebonden zijn aan een boekingskantoor, zijn wij immers flexibel om aan de wensen van onze klanten te kunnen voldoen.

    SAIL Amsterdam 2010     

Sail Amsterdam:

            Eens per 5 jaar in augustus zijn wij officieel deelnemer van Europa’s grootste nautische evenement: Sail Amsterdam. Klik met uw muis op onderstaand logo om naar de pagina te gaan met meer informatie over beschikbare arrangementen.

direct naar onze SAIL arrangementen                                                                          

            In samenwerking met een aantal partijen, kunnen wij tevens de drie hier onderstaande mogelijkheden op onze prijslijst aanbieden, zie onze pagina prijslijst. In verband met reserveringen daarvan verzoeken wij u wel uw keuze voor deze arrangementen tijdig bekend te maken. Ook op onze pagina links en sponsors vindt u hyperlinks naar de websites van de betrokken partijen.

 

                                                                                                       wijnproeverij         

Wijnproeverij:

            In het Fort bij Edam zit Victory Wines gevestigd en vanaf de zomer van 2002 worden er ook wijnproeverijen gehouden. Het Fort bij Edam is één van de 42 forten van de Stelling van Amsterdam en bij de wijnproeverij-arrangement is een korte rondleiding door het fort inbegrepen. Door het constante koele klimaat in het fort als gevolg van de enorme steenmassa, is het uitermate geschikt voor de lagering van de wijnen. Wij raden u dan ook aan hier rekening mee te houden door warme kleding en schoenen met rubberen zolen te dragen. Dit arrangement duurt circa 2 uur, zie onze prijslijst. De proeverij is inclusief stokbrood + oude kaas en met diverse wijnsoorten. Een prima keuze voor zowel de wijnliefhebber als de leek. In principe is elk moment van de dag geschikt om in de ambiance van dit prachtig gerestaureerde fort van een wijnproeverij te genieten.

fort Edam                               fort Edam                      

OPMERKING: sinds december 2008 heeft Vicory Wines haar bestaan voortgezet in Zuid-Afrika. Wij kunnen nog maar zeer mondjesmaat een rondleiding in het fort reserveren en zoeken nog naar een nieuw wijnproef arrangement.

 

Palingrokerij:

            Al vanaf 1856 wordt er door de familie Smit (bokkum) volgens een oud en geheim familierecept hun fameuze gerookte paling bereid. Eerst gewoon op het achtererf van de woning, maar vanaf 1961 op de huidige locatie van Smit-Bokkum aan het Slobbeland te Volendam. Na een grondige verbouwing, geheel in traditionele Volendamse stijl, is vanaf april 2003 de rokerij voorzien van een paviljoen, een terras en een aanlegsteiger. Hierdoor is nu de mogelijkheid ontstaan rondleidingen te geven en er te genieten van een hapje of een drankje. Wij kunnen u een veelzijdigheid aan arrangementen bieden, om zowel de dag mee te beginnen als te beëindigen, maar ook juist om de dag mee te onderbreken. Op onze prijslijst kunt u maarliefst 11 verschillende mogelijkheden terugvinden, allen compleet met een rondleiding door de ambachtelijke palingrokerij. Lukt het u het geheime recept te ontfutselen van de 5e generatie Bokkums, die vandaag de dag de familie traditie voortzetten?

            Het palingsoundmuseum op zolder bij paviljoen Smit-Bokkum is een attractie op zich. U kunt er alles leren over de geschiedenis van de Volendamse popmuziek, van Cats tot Jan Smit, met daar tussenin natuurlijk niet te vergeten de BZN.

                                                                                            pampus

Pampus:

            De aanleg / bouw van Pampus heeft van 1887 t/m 1895 geduurd. Net als het Fort bij Edam, is Pampus een fort dat onderdeel is van de Stelling van Amsterdam. Het kunstmatige eiland is gebouwd op een zandbank in de Zuiderzee, genaamd Pampus, welke onderdeel was van de ondiepte met de naam Muiderzand. Volgeladen VOC schepen liepen er dikwijls op vast bij laag water en lagen toen “voor pampus” tot de vloed hen weer vlot kreeg.

            Een rondleiding op Pampus is zeer de moeite waard om eens wat meer van dit bijzondere fort te weten te komen. Indien er geen gids beschikbaar is, krijgt u het boekje “Pampus van binnen bekeken”, om aan de hand daarvan het fort te kunnen bekijken.

            Wij mogen aan de steiger van Pampus, of op het eiland geen catering leveren. Dat betekend dat u de lunch varend dient te gebruiken, tenzij u er voor kiest van de mogelijkheden gebruik te maken die op Pampus worden geboden. Op aanvraag en in overleg met u kunnen wij dat voor u verzorgen.

            Pampus biedt overigens uitstekende mogelijkheden voor bijvoorbeeld een productpresentatie. Maak uw wensen bekend en wij verzorgen het voor u.

pampus                                           

Teambuilding en relatiebeheer:

            In principe zijn alle bovengenoemde arrangementen uitmuntend geschikt voor teambuilding en relatiebeheer.  De representatieve verschijning van de Isalania doet u en uw gasten verwelkomen in een adellijke ambiance, waarmee de Isalania zich als jacht van oorsprong onderscheidt ten opzichte van voormalige vracht- of visserijvaartuigen, welke u veelal zult aantreffen in de chartervaart.

            Voor relatiebeheer kan wat meer accent worden gelegd op het type relatie en de producten of diensten welke ten grondslag liggen aan de relatie(s). Bij teambuilding kan gekozen worden voor bijvoorbeeld wat meer actief zeilen en het bedienen van het schip, gezamenlijk aan boord de catering zelf verzorgen met de aan boord gebrachte producten of wellicht wat navigatie oefeningen. Ook onze introductiecursus is uitermate geschikt voor teambuilding.

 

 

Meezeilen (voor individuelen):

            Op diverse weekend dagen en (rondom) feestdagen hebben wij meezeiltochtjes voor individuele deelnemers. Deze tochtjes duren circa 3 uur en worden altijd vanuit onze thuishaven Volendam gehouden. Voor meer informatie en de agenda verwijzen wij u naar onze speciaal hieraan gewijde pagina.

            naar pagina meezeilen:               naar pagina "meezeilen"                       (klik op de zeilen)   

 

 

Introductiecursus platbodemzeilen (voor individuelen):

            Net als het meezeilen, is ook dit arrangement uitermate geschikt voor individuele deelnemers of kleine groepjes. Op een dag wordt een door de deelnemers aan de orde gebrachte items aangewend en behandeld. Op de aan dit onderwerp gewijde pagina vindt u meer informatie en de agenda voor dit arrangement.

naar pagina introductiecursus platbodemzeilen:                naar pagina "introductiecursus platbodemzeilen"                      (klik op de zeilen)   

 

 

Kuilvissen (voor individuelen):

            Nee, we gaan niet zelf vissen met de Isalania. Wél gaan we 1x per jaar kijken naar kuilvissen, doorgaans in het derde weekend van augustus.

De Vereniging Zeil Visserij krijgt 1 maal per jaar vergunning om op authentieke wijze te gaan vissen. Voor het publiek doen ze dit dan ook een keer overdag en de Isalania gaat dan met passagiers even dit wonderlijke schouwspel van dichtbij bekijken. Op de motor weliswaar, want zeilend tussen die vissende botters is te gevaarlijk en bovendien kan op de motor langer en dichter bij de vissende schepen worden gekomen. Kijk voor meer informatie op de “kuilvis-pagina”.

            naar pagina kuilvissen:                naar pagina "kuivissen"                      (klik op de zeilen)   

 

 

Piratenfeest (kinderen):

            Speciaal voor kinderverjaardagen hebben wij een piratenfeest in ons programma. Gun uw kind de verjaardag van zijn/haar leven! Kijk snel op onze hieraan bestede pagina.

            naar pagina piratenfeest:                naar pagina "piratenfeest"                      (klik op de zeilen)   

 

 

IJsselmeerbegrafenis:

            Geef de as van uw dierbare overledene een bestemming en zet met een zeeurn de as bij op de bodem van het IJsselmeer. Kijk op onze speciaal hieraan bestede pagina.

            naar pagina IJsselmeerbegrafenis:                naar pagina "IJsselmeerbegrafenis"                      (klik op de zeilen)   

 

 

Overige arrangementen:

            Omdat de plaatsen aan het IJsselmeer zoveel diverse mogelijkheden bieden, hebben wij slechts een selectie daarvan opgenomen in ons pakket. De keuze die wij bieden bestaat uit de arrangementen waar bij ons in het verleden de meeste vraag naar is geweest. Vanzelfsprekend kunnen wij u ook al dat andere bieden en zijn Hoorn, Monnickendam, Muiden, Lelystad en Enkhuizen doorgaans goed bereikbaar. Vraag ernaar indien u dat wenst.

 
 
 

De Vries Business Charters, Aletta Jacobslaan 60, 1442 AH PURMEREND, telefoon 0651 – 12.40.91, e-mail info@dvbc.nl

 
 
(terug) naar homepage