zeilen op het ijsselmeer, zeilen op een lemsteraak, bedrijfsuitje, relatiebeheer, teambuildingzeilen op het ijsselmeer, bedrijfsuitje, relatiebeheer, teambuilding
Compleet verzorgde dagtochten op luxe platbodemjacht.
Zet ook eens een zeiltje bij met uw  relaties of managementteam  en vaar wel bij een frisse wind.
 
 
direct contact

home

over ons

arrangementen

catering

prijslijst

beschikbaarheid

boekingsformulier en algemene voorwaarden

uitrusting

vaargebied

plattegrond

contact en info

foto galerie

stichting de Oppepper

IJsselmeerbegrafenis

links en sponsors

meer zeilen

FLATBOTTOMSAILING FROM VOLENDAM    PLATTBODENSEGELN AUS VOLENDAM
        IJSSELMEERBEGRAFENIS

 

            De Vries Business Charters biedt u de mogelijkheid de as van uw overleden dierbare bij te zetten op de bodem van het IJsselmeer.

            Wij doen niet aan asverstrooiing, de as kan worden bijgezet in een zogenaamde zeeurn. Een zeeurn is een volledig biologisch afbreekbare urn die in enkele uren oplost in water en geleidelijk de as vrij aan de natuur meegeeft. Zeeurnen zijn in verschillende variëteiten en prijsklassen te koop bij daarin gespecialiseerde bedrijven.

            Bij een IJsselmeerbegrafenis komt u met maximaal 12 personen aan boord en brengt de as van uw dierbare mee in een zeeurn. Aan boord krijgt u een kop koffie/thee met cake en een korte briefing van de schipper over wat er gaat gebeuren.

            Vervolgens vertrekt de Isalania uit de haven en wordt gevaren op de motor met de fok (voorzeil) gehesen en de nationale driekleur opgebonden aan het roer. Bij voldoende wind uit de juiste richting, kan door de schipper gekozen worden alleen op windkracht te varen met de motor stationair standby. Er zullen tenminste 2 bemanningsleden (waaronder de schipper) zijn, er wordt dus niet van u verwacht mee te helpen, maar dat mag altijd.

   IJsselmeerbegrafenis                                 

            Aangekomen op de locatie waar het ritueel zal plaatsvinden, wordt de fok gestreken en kan de urn worden bijgezet. De bemanning doet geen toespraak of plechtigheid, dat is geheel aan u. Op het IJsselmeer mogen geen bloemen worden uitgestrooid, maar bloemblaadjes zullen geen bezwaar zijn.

             Na het bijzetten van de urn, wordt 1 rondje om de locatie van de urn gevaren, drie hoornstoten gegeven en vervolgens wordt de fok weer gehesen en de driekleur op het roer wordt losgemaakt om vrij te kunnen wapperen. Tijdens de terugtocht krijgt u een drankje (fris/bier/wijn/jenever).

             Het geheel duurt ongeveer 2 uur en u bent vrij om door u gewenste muziek op CD mee te brengen. Binnen een week krijgt u een certificaat thuisgestuurd met daarop de locatie (in coördinaten), datum en tijdstip, maar natuurlijk ook de naam van de overledene als bewijs waar, wanneer en dat de as is bijgezet op de bodem van het IJsselmeer.

            Kosten voor bovengenoemd arrangement bedragen € 395,= incl. BTW.

            Vanzelfsprekend kan het arrangement worden uitgebreid met bijvoorbeeld andere/meer catering of uitbreiding qua tijd. Ook afvaart vanuit een andere haven behoort tot de mogelijkheden. Een IJsselmeerbegrafenis is 7 dagen per week mogelijk in de maanden april t/m oktober. Indien de IJsselmeerbegrafenis plaatsvindt op een vrijdag, zaterdag of zondag, of de afvaart is om 17:00 uur of later, zal een toeslag van € 50,= worden berekend. Indien u met meer dan 12 personen wenst te komen, neem dan graag even contact op, zodat wij met u kunnen overleggen hoe we aan uw wensen tegemoet kunnen komen.

            Na aanmelding middels het aanmeldingsformulier nemen wij met u contact op om uw wensen met u door te spreken.

 

 

Download aanvraagformulier (t.b.v. Acrobat Reader):

 

   (geen Acrobat Reader? Zie gratis download op onze pagina links en sponsors!)

 

 


download bovenstaande tekst:                  download bovenstaande tekst                 (klik op de zeilen)

 

 

   

download aanvraagformulier:                     download aanvraagformulier                 (klik op de zeilen)   

 

(terug) naar arrangementen:                        (terug) naar "arrangementen"                 (klik op de zeilen)   

 

       

  

                                                                                 
 

De Vries Business Charters, Aletta Jacobslaan 60, 1442 AH  PURMEREND, telefoon  0651 – 12.40.91, e-mail info@dvbc.nl

 
 
(terug) naar homepage